Mysigt besök!

Idag är de Lördag och dagen börjar närma sig sitt slut. Idag på förmiddagen så fick vi mysigt besök av min mamma, lillebror och lillasyster :) Har inte träffat dem på över en vecka, har saknat dem! Annars så känns de som att hela dagen har gått åt till att kolla efter en bil.. Men inte har vi fått nån napp!

Börjar känna mig lite stressad inför teoriprovet, känner att jag behöver plugga lite mer än vad jag gör. men imorgon så ska jag plugga satan :)

De var ett privat nr som hade ringt mig och hade lämnat ett röstmedelande, de var från herrgärdets vårdcentral, dem hade hört att jag var intresserad att jobba för dem i sommar :) YES! dem skulle höra av sig på måndag igen så får vi se vart de tar vägen :) TACK AGNETA!!

Nu ska jag fortsätta min kväll med vindruvor och bil letande!!


Fortfarande sjuk!

Nu har de gått en vecka sen vi vart sjuka! Igår så vaknade Ottilia till och spyde upp allt hon hade ätit på kvällen, Ringde och pratade in på BVC´s telefonsvarare då Ottilia har haft vit/begies bajs hela dagen + att hon spyde upp en massa på kvällen, Ann christin ringde upp mig i morse och hon trodde att Ottilia inte var helt återställd efter vinterkräksjukan! Ja så de var bara att ställa in allt, vi som skulle på inflyttningsfest, men men så är de när man har små barn! :) 

idag så har vi iaf vart och handlat mat, har suttit ute på blocket hela kvällen för att kolla efter en bil :) men alla vi ringt på har vart sålda! Aja, till slut så hittar man en, de är bara att vänta ut! Idag så har Ottilia varit bra, hon har inte spytt eller bajsat nå löst så nu hoppas jag på att de har vänt så jag kan gå på bio i morgon :)


Nu ska jag umgås vidare med Johannes... 

ÄNTLIGEN HELG!

Ja för er andra så är de en hel dag kvar innan helgen kommer, men för oss familjen Holmberg så är de helg idag! Johannes är pappaledig i morgon, de är han alltid på fredagar :) Imorgon så blir det att åka ner på stan och kolla in korten som vi tog på Ottilia :) SKa bli roligt att se! Sen blir det att lämna tillbaka mössan och vantarna för dem passade inte alls (färgerna) Sen blir det att lämna tillbaka byxorna som jag köpte till Johannes, påtok för små. Ja sen blir det att handla och åka hem, packa och sen så ska vi spendera kvällen hos Issa och Holger och sedan blir de att sova hos mamma!! :) Få se om de blir som planerat!!


Promenad från stan!

Imorse tog vi bussen ner på stan, gick och kollade på lite mössor till Ottilia, vart en mössa och ett par vantar på Moa och Max :) Sen så tänkte jag att jag skulle snabba mig in på Åhlens och kolla lite innan vi skulle på Tand info, Bra gjort av mig för där var de nämligen halva rea priset, Å vilka kap jag gjorde En vinter jacka till Johannes, ett par byxor till honom och ett linne till mig totalt: 273 kr :) Ojoj vad nöjd jag vart!

Tand informationen var väl så där, kände inte att jag fick så mycket utav de men men Ottilia fick träffa andra barn :) Hade under morgon gått och grubbla över vad jag skulle äta Lunch någonstans? känns ju inge kul och luncha själv, och plötsligt fick jag ett sms av Linnea luch någon? Självklart! Vi tog en subway som var gudomlig! Jag smällde i mig en hel. och snabbt gick de, efteråt så gick vi upp på AMA och hälsade snabbt på Leif, han vart hel chockad och undrade vad jag gjorde där :) På väh ner för hissarna så kom jag på att Ottilia är nog trött, jag gick en promenad runt huset och hon somnade på en gång, äh tänkte jag, jag går hem till mamma, och de gjorde jag också. Jävlar var långt de var! tog mig 50 min att gå, STOLT över mig själv!!

Usch va de luktar! dax att byta blöja!!


En hel dag med min bästa vän!

Idag så har jag haft en hel dag med Lollo, hon kom och hämtade mig vid 12 och vi tog bilen till Erikslund. När vi kom dit så gick vi igenom lite affärer, jag köpte mig en ny fin vår jacka och Lollo en massa kläder, Jag köpte även en Kompressor till Johannes. Äntligen så fick han den!! (den har varit slut) Sen så åkte vi till Nisses för att hitta en inflyttningspresent till Issa och Holger :) Vi vart inte helt nöjda med Erikslund och beslöt oss för att ta bilen ner på stan, Hittade en jättefin present till dem och vi när vi var nere på stan så passade vi på att gå och hälsa på Issa!! Hej hej och sen så for vi hem :)

Vi vart väldigt nöjda över våran present som vi ska ge på Fredag då festen äger rum :) Första gången som vi kommer att lämna bort Ottilia för några timmar. Mamma ska ha henne, sen så åker vi dit och sover hos dem! Få se hur de går men de går säkert galant!!

Imorgon så ska vi åka ner till BVC och få information om tänder och sånt! Sen så ska jag hem till mamma och leka lite med Joel, var över en vecka sen jag träffade dem, Saknar dem jätte mycket!!

Nej nu ska jag ta och läsa lite bloggar!!

Äntligen!

Äntligen så somnade Ottilia, vet inte riktigt vad som hände efter att vi fått vinterkräksjukan, Hon vägrar att somna. Antligen så är hon inte helt återställd än eller så är de någon 7 månaders fas??
Nu mot veckans slut så ska jag försöka sluta helt med amningen, känner att hon börjar bli så stor nu att hon förstår en hel del t.ex. så skriker hon hela tiden innan hon somnar om hon inte får någon tutte, på dagarna så hänger hon i min tröja och gnäller efter tutten, de funkar inte längre! jag vill inte att de ska vara så att hon måste ha tutte för att sova, vill att de ska räcka med att man ger henne flaskan eller att man ligger brevid henne och putar henne i rumpan tills hon somnar. Med andra ord kommer de att bli en jobbig vecka!

Nu börjar dr House!

Luftvärmepumpen fortfarande trasig!



Ja idag är de Tisdag och i vanligafall så är vi på Öppnaförskolan och leker, men idag så fick vi lov att stanna hemma eftersom att  vi fortfarande smittas. Så dagen har vi spenderat hemma, sittande mest och jag har haft döö tråkigt. Som tur vad hade Weine några timmar ledigt så vi passade på att övningsköra lite, gick faktikst väldigt bra fast de var rusningstrafik och alla ville fram :) Men på vägen hem så inträffades en olycka, jag körde på en fasan (tror de stavs så) - de är iaf en fågel. Bilen och vi som satt i den klarade oss, men Fasanen dog nog! RIP!

Idag så var även "dem" här och försökte laga våran luftvärmepump typ för 6:e gången, som vanligt gick den ett tag men sen så la den av igen, när fan ska dem fixa den? Värmeräkningen bara höjd och höjs!!!


Nej nu ska jag ta och leka lite med lilltjejen, skriver mer i kväll

3:e gången..

En snabb uppdatering!

Ottilia har nyss spytt, 3:e gången på mig! vet inte riktigt varför hon alltid ska spy på mig, de är inte så att jag har otur utan hon gnäller jätte mycket innan och sträcker sig efter mig och sen när hon får komma så spyr hon. Hon kanske känner att hon vågar spy hos mig?  HON ÄLSKAR SIN MAMMA MEST!! Hahha nejdå, men vi har ett sp band som ingen kan ta ifrån oss :)


Hon vägrar somna om.. Gahh!


Fortfarande sjuk.

jag som gnällde så mycket i de förra inlägget över att Ottilia var så gnällig, för ett par timmar sen så fick jag veta varför! först så var det den hel mysiga blöja som man fick ta hand om och sen så ropar Johannes från köket SPYA! Ja lillan spydde upp ungefär allt hon ätit under dagen, så just nu så står vi på ruta nr 1 igen, jag som hade börjat räkna ner på dem 48 timmarna, men de var bara att sluta med de. Tycker synd om henne, fick henne att somna för ca en timme sen och för en stund sen så vaknade hon upp jätte ledsen och ville komma upp, efter bara 5 minuter så brakade de till i blöjan och hela blöjan fylldes, stakare...


De värsta som finns är verkligen när ens barn inte mår nå bra, usch!

Nu vägrar hon att somna, kanske är de dax för en spya till?? bäst jag hjälper till!!


Gnäll, gnäll och gnäll!

Ååh vilken gnällig dag, när jag vaknade i morse trodde jag att dagen skulle bli annorlunda, Ottilia vaknade efter mig och verkade utvilad. Knappast! Vilken gnällig tjej vi har fått, vägrade att sova i sin säng tog mig säkert 40 min innan hon somnade och nu gnäller hon hela tiden. De är inte bara Ottilia som är gnällig i dag utan min kära man också, ååh han kan inte göra någonting för han har så ont i magen man hallå jag då? jag har spytt och har fortfarande ont i magen och de har jag haft sen i fredags, och vem gör allt endå? Jo jag!

Ibland så önskar jag att jag bodde ihop med en tjej, livet skulle vara så mycket enklare då!!


GE MIG STYRKA!!


Mys i soffan

Hela dagen har vi spenderat i vardagsrummet, Just nu sitter jag och Otillia och myser i soffan, vart precis väldigt omysigt .(Ottillia la av en prutt) HAhha!  Men Ottilia verkar lycklig över att ha fått släppt på den spända magen. Snart är de läggdax för Ottillia, hoppas att hon somnar och sover hela natten..


Idag känner  jag mig bättre än igår, känner att jag börjar få energin tillbaka och även apptiten. :)  Jag hoppas verkligen att Johannes slipper bli sjuk, orkar inte ta hand om honom! För när han är sjuk, typ en fökylning så kan man tror att han är allvarligt sjuk och måste läggas in på sjukhuset, då kan ni ju tänka er själva hur de kommer att bli om han får vinterkräksjukan.

Läggdax för Ottilia.. hejsvejs!

VINTERKRÄKSJUKAN!

JA ni kanske har märkt att jag inte har skrivit något på ett tag, andleningen till de är att Jag och Ottilia fick vinterkräksjukan. Dem här senaste dagarna har vart dem värsta dagarna i mitt liv, man mår så himla dåligt när man har vinterkräksjukan och sen så måste man ta hand om sitt barn som spyr lika mycket. Ja Johannes har ju hjälpt till jätte mycket men när Ottilia mår dåligt så ska hon vara hos mig, vilket resulterade i att jag har blivit ner spydd 2 ggr, hela jag inkulsive mitt hår, ni kan ju tänka er va fräscht!

Nu är vi båda två mot bättringsvägen, är lite orolig att Johannes börjar bli dålig..'

Skriver mer sen, nu måste jag hjälpa Ottilia!

Ottilia 7 månader

Idag har vi spenderat hela dagen hemma hos Kristina och Laura, kristina gjorde mat till oss, pasta sallad med kyckling vart skit gott! Hon är så duktig hon! Vi lekte och pratade en massa, förstår inte vad de är för period våra barn har hamnat i? Skrik och gnäll perioden, båda två hela tiden, Vi är rädda att laura har blivit magsjuk, peppar peppar..Får väl så hur de blir, Ottilia mår iaf inte dåligt.

Nu på kvällen så har de inte hänt så mycket, Jag och Johannes hade bestämmt att vi skulle skippa datorn och tv:n i kväll och bara umgås vi, men de gick inte så bra, Johannes vill gå och lägga sig kl21 och de ville inte jag, så nu sitter jag här i min ensamhet.

Imorgon blir det att gå till fotografen med Ottilia, ska bli intressant :) Sen så blir de stan en sväng och senare på kvällen så kommer Lollo och Adam förbi och ska äta och kolla på film :)

Taco med Tjejerna..

Idag är de ingen vanlig dag utan de är Bellas Födelsedag! HURRA HURRA HURRA!!
Idag så kom Tjejerna hit och åt Tacos med mig och Ottilia, mysigt som tusan, de måste vi snart göra om. Blir på Lördag så blir de födelsdagsfrirande, För både Bella och Pernilla! Yeha.

Nu senare på kvällen så övningskörde jag och då körde jag hem Linnea, Pernilla och Kajsa :) Trevligt Trevligt, känner att de börjar närma mig nu..

5 år



I söndags så firade jag och Johannes 5 år tillsammans, tror ni att nån av oss kom ihåg de? Nej! jag kom på de på kvällen men strunt de samma för nu har vi andra dagar att fira! Dags att börja räkna gifta år! 

Ottilia ligger här på golvet och snackar i massor. Gud tiden går så fort och hon blir 7 månader i morgon! Idag så kommer tejerna förbi och ska luncha, då kommer väl vid halv två. Nu ska jag ta och fixa lite här hemma!

Öppnaförskolan!

Dagen har spenderas på Öppnaförskolan, idag har jag kännt mig väldigt stressad. Fick vänta länge på bussen och sen så ramlade jag och så bara flöt dagen förbi. Min mardröm har alltid vart att ramla med Ottilia och idag så inträffade. Var på väg in till öppnaförskolan och så snubblade jag på en järn pinne som håller upp dörren, de gick bra de var bara jag som kom till skada.

Innan vi åkte till Öppna så var vi på BVC, 7525g och 64.5cm lång. Börjar bli bestant! Innan vi tog bussen så var vi in på Lindex och fyndade, en massa till Ottilia!

Idag så fick vi reda på att Johannes kommer att bli uppsagd, väldigt tråkigt och väldigt jobbigt! Jag hoppas de fixar sig!

Imorgon så kommer tjejerna hit och äter mat! ska bli kul och träffas!


Måndag = kristina och Laura!

Som gammla vanliga måndagar så spenderade vi denna dag hemma hos Kristina och Laura, Bernaldo bor också där men han ser man aldrig! HAHha. Ja vi har haft de mysigt skrattat och städat.. Hehe . Vi Kollade även på vårat älsklings pogram "våra bästa år" Igentligen så är de värdelöst men när vi sätter på pogrammet så sitter båda två helt inne i pogrammet,  Känns som att dagarna går jätte fort när man åker iväg sp hem till Kristina!

Efter att Jopannes hämtat oss så åkte vi hem till svärföräldrarna och åt pannkaka och så åkte jag och Weine ut och övningskörd, just nu har jag en hemsk huvudvärk, Ottilia har feber och Johannes har ont i halsen, Hoppas vi inte blir sjuka!

Imorgon så blir de Öppnaförskolan ifall Ottilia inte har feber men in till stan måste vi för de är BVC i morgon!

God natt för i kväll!

En skön Söndag

Idag har de vart en sån där dag då man har hunnit med en massa saker men endå känt att man har haft en massa tid över. Dagen startade väldigt bra med att jag för en gång skull fick sova ut till 10, Sen så plockade jag lite här hemma och så for vi ut till folkracebannan för att sladda lite, var väl där i en timme och så vill jag fara vidare till mamma, fick jätte dåligtsamvete för Weine ville igentligen att jag skulle stanna och lära mig köra fort, men jag vill hem till min mamma som jag inte har träffat på hela veckan! Vi var där åt, och kolla på Lotta på bråkmakargatan! Mycket trevligt. Sen for vi vidare än en gång till Johannes föräldrar för att jag och Weine skulle planera hur jag ska övningsköra inför uppkörningen dammdammdamm.. 

Vi var där till sju och sen så åkte vi hem, nu så försöker Johannes få Ottilia att somna, så skönt när han lägger henne, de har blivit hans uppgift att lägga henne för natten. Väldigt skönt för mig! Vi gör de mest för att Ottilia äter bättre välling när Johannes ger henne och sen så slipper jag ge henne tutte, vi försöker ju trappa ner på amnigen!

Dagens framsteg:
Ottilia kan nu mera sätta sig upp från liggande :) Weeei!


Imorgon så ska vi  ta bussen till Kristina och Laura :) Ska bli kul!!! Hejsvejs!

Lögarängen

Ja och så var de kväll, dagarna bara svirsar förbi, helt otroligt.. Imorgon är de söndag och en är de en hel ny vecka men nya utmaningar. HAha.. Ja inatt så fick man inte sova så mycket, ottilia snurrade runt i sängen och grinade mest hela tiden. Väldigt påfrestande eftersom att alla tre inte har mått så bra, men hon somnade och vi som allihopa till halv elva. Jag satt igång och städade och slet som ett odjur för att hinna klart till ett, klarade de nästan bara dammningen kvar men de fixar jag imorgon, Sen så for vi snabbt in och handlade lite frukt och yoghurt som vi kunde ha med oss till badhuset..

Badade och hade skoj, tills vi skulle åka hem för då kom jag på att jag hade låst in mina nycklar i mitt skåp HIPPi gick ner i receptionen och dem följde med mig och klippte skåpet. Kristina hade fått låna lås av mig, och självklart trodde jag att jag hade dem nycklarna med mig, men den turen hade jag inte och nycklarna var kvar hemma, ja de var bara att be Kristina snällt om hon kunde tänka sig att gå ner till recpetionen och fråga om dem kudne klippa upp hennes skåp, HAhha. Hade sett snyggt ut om jag hade gått ner två ggr och bet om de, aja de löste sig och vi fick tack gå hem!

Man blir verkligen helt slut utav att bada! ja och nu mot kvällen så kom även pappa förbi med lilla syrran dem käkade lite mat med oss och umgicks, nu är de tv somgäller för mig, Hoppas Ottilia somnar så jag och Johannes bara kan ta de lungt och få mysa lite! <3

Sjuklingar

A som ni märker så har jag inte vart så aktiv med inlägg,  familjen har blivit sjuk! Johannes kom hem från jobbet igår och mådde jätte illa, vi tror att han har blivit matförgiftad, för jag har aldrig sett han må så dåligt, fick hjälpa honom med allt.. Ottilia har vart gnällig i flera dagar nu tror de beror på tanden hon har fått, har haft henne hängande på min arm hela dagen igår och idag.. Men nu börjar båda två mår bättre, skönt för mig. Hoppas på att jag får sova lite bättre i natt än förra natten, Ottilia var helt omöjlig, tror aldrig jag har vart med om nå liknande. Förstår inte hur ensamstående klarar sig!

Idag så var de igentligen bestämmt att vi skulle ha fått besök av Adam och Lollo men eftersom Johannes inte känner sig så jätte bra så ändrade vi de till nästa helg.. jag hoppas att Johannes mår bättre imorgon för då ska vi till badhuset och bada! :) Synd bara att min kamera inte fungerar.. :( men men de finns ju andra som kommer att ta kort.

Hahh sofie de är den 15 feb :) Men vi kommer :)


2:a Tanden

Idag så har vi vart hema hela långa dagen,lika bra var de pga att jag inte har mått så b$ar idag. har känt mig slö och illamående, Nej jag är inte med barn! HAhah.. Natten till idag har vart lagom jobbig, upp och ner, hit och dit och imorse så förstod jag varför! Ottilia har ju fått en till bissing, Tand nr 2!  Just nu försöker Johannes få henne att sova, men hon verkar inte vilja de, eller hon är väldigt väldigt trött men hon verkar ha ont i munnen..


Imorgon då blir de väl att vara hemma.. tråkigt!


Öppnaförskolan..

Gud vilken huvudvärk jag har! tror jag fick den efter allt stojande på öppnaförskolan. Ja var verkligen trevligt att träffa alla efter jul uppehållet! Vissa hade vuxit på sig riktigt :) Vi hade även fått tillskott i gruppen :)
idag känns de som att hela dagen har gått fruktansvärt fort, när johannes håmtade oss kl 4 så var han jätte hungrig, så snälla jag tog mina sista pengar och så åkte vi och köpte mat istället för att laga hemma, vart en kebabsallad för min del! Mätt och belåten och klockan är snart halv åtta, shit de är snart dax att sova och vad har jag hunnit med? Ingenting! Har ett hem som de är total kaos i, När ska man hinna? Ja får bara ta och försöka acceptera att de är så här när man är småbarnsförälder, och dem som hinner med att städa när barnen sover är superkvinnor, hinner bara slå ner mitt arsel och så vaknar hon, känner att dem minutrarna hon sover så kan ju jag få sätta mig ner och bara andas!


Imorgon blir de en vanlig tråk dag om ingen annan föreslår nått! Ottilia har hamnat i en sån där mellan ålder, då inte alls passar damen, helst ska hon sitta vid mig och jag ska leka med henne, visst de går bra i halv timme men sen då? Längtar tills hon blir lite större då man kan gå ut och leka i skogen :)  Men de är ett tag dit!!


Dax att skriva i nästa blogg.. Haha..

Övningskört!

Hela dagen har jag och Ottilia vart hemma, hon har nog tyckt att de har vart långtråkigt men ibland så måste man ha de också. Nu senare mot kvällningen så var jag och weine ute och övningskörde :) Gick väl så där, måste börja köra mer regelbundet nu innan uppkörningen! Dammdammdamm, som tjejerna skulle ha sagt! HHAha Jag och Johannes kollar förfullt på en bil till mig, men de finns f*n inga!

Imorgon så ska vi till Öppnaförskolan, få se hur mycket alla ha växt! Ska bli så kul att gå dit, slippa sitta här i min ensamhet! HAhha


Måndag och oväder

Gud va de blåser känns som att vi ska blåsa bort! Idag blir de att stanna hemma och vara inne hela dagen, usch vilket tråkigt väder. Jag och Ottilia vaknade kl 6.30 idag, men vid 8 så somnade vi om till 10, skönt. Sitter just nu i Ottilias rum, hon leker och jag sitter vid datorn Hahha..
Igår så åkte vi till stockholm för att fira edison, Jätte trevligt, kul och se hur dem bodde :) hade verkligen tur en med oss för Ottilia somnade både dit och hem i bilen så vi hade en skön blir resa! Nu kommer Ottilia hittåt, Hon vill åt datorn hahah hon är helt galen!! Måste gå nu skriver mer sen..

Söndag och äntligen är kalas veckan slut.

Äntligen är kalas veckan slut! HAha 3 födelsdagar på en vecka och ekonomin är inte på topp, jätte roligt!

Skriver mer morgon orkar inte nu...


Bilder från idag..





   
 

Busborgen..

Idag så bestämde jag och mamma att vi skulle ta och åka till busborgen, första gången för mamma. HAhha. De har alltid varit jag och leif som har vart där med Joel. De gick jätte bra och Joel busade för fullt, Ottilia mNä nu ska jag ed men hon vart trött och ville mest sitta i knät. Idag känns de som att de har vart mycket för Ottilia, Vi var på busborgen och sen åkte vi hem va hemma i nån timme sen kalas till halv nio. Men hon var hur lycklig som helst när vi var på kalaset, skrattade och hade skoj enda tills vi skulle åka hem, men de gick bra, jag hade gjort i ordning välling så Johannes körde bilen och samtidigt så matade han henne, vilken KARL!

Imorgon hade jag tänkt att jag skulle ta de lungt men sen så kom jag på att vi ska ju på Kalas i sthlm, Ja så då blir vi borta hela dagen, undra när jag ska hinna städa? Får nog ta och gå upp tidigt imorgon och försöka få något gjort, känns som att de var hundra år sen jag tvättade sist!


Nä nu ska jag ta och lägga upp lite bilder från idag, fick låna syrrans kamera!

Lite ledsen i ögat..

Idag vart jag lite smått ledsen, kan inte förstå hur en människa kan vara så otrevlig. Känner att jag börjar tvivla på mina drömmar, varför ska de vara så svårt att få de man vill, något som man brinner för..

Dagarna bara rinner iväg och vart ska jag ta vägen?

Barn med vapen!

http://www.mofa.go.jp/policy/human/image/p_survey.jpg


Sitter och kollar på ett pogram på Tv 4 "Barn med vapen i USA" Helt sjuk, man blir bara förbannad när man ser på de, att man kan låta en 6 åring skjuta med olika vapen, vapen som dödar människor, de är ju inte kontsigt att de är så många människor i världen som blir dödade,när de finns 6 åringar som lär sig skjuta! I USA är de 5 ggr så vanligare med en vapenaffär än en mcdonalds affärer, helt sjukt! Tänk att här i västerås finns de 5 mcdonalds så här skulle de alltså finnas 20 st vapenaffärer där folk köpte vapen för flera tusen i månaden... Jag skulle aldrig låta mina barn skjuta med vapen, luftgevär är nog de längsta jag skulle sträcka mig till!!

För övrigt så har jag vart hela dagen hemma hos Kristina med kristina och Denise! Hejsvejs...

Tiden går så snabbt..

Gud va tiden går snabbt, känner att den behöver sakta ner nu, behöver få njuta av den sista tiden som föräldraledig. Ottilia har bröjat prata allt mer, hon är lite rolig för igår när vi var hemma hos Kristina så sa hon knappt nått men direkt när vi kom in i bilen så börjar hon, Mammapappababba mamma pappa dadda... Igår så hörde vi henne säga Pappa förförsta gången, och hon sa de flera gånger. Gud va jag och Johannes skrattade. Jag försökte spela in de på mobilen men hon slutade precis, men jag ska försöka igen..

Till Anna:
Öppnaförskolan öppnar igen på tisdag den 13/1, alltså nästa tisdag och som vanligt kl 13 :) Hoppas ni kommer, var ett tag sen man såg er :)

Hela dagen hos Kristina o Laura

Idag har jag och Ottilia vart och lekt med Kristina och Laura, som vanligt åt vi mat från Alberts och sen har vi busat hela dagen. Puschade på Kristina så hon till slut ringde Denise från föräldra gruppen på UM, hon var inte hemma men Kristina fick hennes mobil nr, så nu har dem pratat en massa och vi har bestämmt att vi ska träffas imorgon och sen så ska hon börja gå med oss till Öppnaförskolan på Skallberget! Äntligen är hela gruppen samlad! :) Vi har även fått ditt några nya, tänkte skiva upp alla!

kristina och Laura
Denise och Yasmine
Jag och Ottilia
Nadja och Tuwa
Joanna och Mirelle
Sofia och Ängla
Sabina och Liam
Emma och Ella

7 Tjejer och 1 pojke! HAHha Liam kommer ha många tjejer att välja mellan...


Så imorgon så ska vi först ner på stan och köpa en present till Eddison som fyller år på Söndag och sen ska vi hem till Kristina och träffa Denise och yasmine och självklart Laura också..

Pulka åk hela dagen.

Tisdag och idag är de sista dagen som Johannes är ledig. Lite jobbigt känns de faktiskt men de är bara att kämpa på! idag så fick jag sova ut till kl 10 medan Johannes och ottilia gick upp vid 8. Ottilia hade bajsat ordentligt och vet ni vad karln gör! Han lägger de i smutstvätten och inget säger han, så nu ikväll så tänkte jag tvätta så jag började sortera och vad griper jag tag i en massa bajs, Fy fan va arg jag vart och han kommer nog aldrig mer göra om de!  Men annars hela dagen så har vi vart hemma hos mamma och åkte pulka och lekt för fulla muggar!


Imorgon så blir det att åka hem till Kristina och Laura! Var ett tag sen vi sågs.. Ska bli kul...

Västmanland sämst på att amma?


Var nyss inne på vlt:s hemsida och fick syn på att västmanland är sämst i sverige på att amma. När jag vart med barn så var de ingen tvekan att jag skulle amma, hade redan bstämmt mig! Och idag så är jag glad över att jag bestämde mig för att amma, man märker verkligen att jag och Ottilia har fått ett specielt band. Jag är den person som står högst upp på hennes lista och när hon mår som sämst är de mig hon vill komma till och få tröst. Den känslan man har när man ger mat från sin egna kropp är enorm. Kan inte förstå varför man inte skulle vilja amma, och för att undvika hängtuttar är ingen anledning för tuttarna blir hängiga oavsett!

Förstår ju dem som inte får någon bröst mjölk, men jag tror att allt är psykiskt, har man bestämmt sig för att amma så kan man de! men sen om man är i en jobbig situation så kan de göra mycket för att bröstmjölken ska försvinna. Anledningen till att fler inte ammar tror jag är trenden + att samhället idag är stressigt och att man har höga krav! Jag tror inte vi kan räkna med en höjning av ammande tvärtom!

Måndag

Picadons Stuga



Idag är de måndag och de är bara 2 dagar kvar till Johannes börja jobba, usch va tråkigt, vad ska vi då göra!! Aja han jobbar iaf bara i  2 dagar och sen är han ledig igen. :)

Imorse så hade jag fått tid hos Ulrika för avslappningsmassage, Gud så underbart de var. Verkligen nått jag kan rekomendera! Så himla skönt att få hela kroppen avslappnad och bara ligga och unna sig själv, nått jag har bestämt mig för att göra minst en gång i månaden, efteråt så följde vi med in och drack lite te och åt nybakat bröd! Gud så mysigt, älskar verkligen deras hus! (Johannes bodde där när han var mindre) Ulrika hade plockat ihop ett vit bord med en vit stol och en docksäng åt Ottilia, Hon fick även en hel kasse med trä klossar. Hur söta som helst, ska ta kort på de sen när jag får min kamera.

Hemsida till Ulrika: http://www.picadon.se

Mamma!




Hela dagen har vart underbar och vi har hunnit med en hel del, Igår så hörde båda jag och Johanna att Ottilia sa mamma och idag så har jag hört de flera gånger, Ringde och prata med mamma och hon sa att då är de hennes första ord! Johannes är lite svartsjuk över de hela och han säger att han inte hör henne säga de, HAHha men man hör tydligt att hon säger mammmaa. Jag har hört flera gånger idag att Johannes har viskat till henne PAPPA, Pappa säg pappa. HAhha riktigt svartsjuk är han!

Idag har jag vart ute på folkracebannan och testat att sladda :) Gick jätte bra fast de inte var så halt men Johannes satt och drog i handbromsen hela tiden så jag testa lite :) Idag har de vart invägning, dock inte så nöjd men kolla in och läs nlägget http://mammaapappabarn.blogg.se/rebeccasviktnedgang/

Idag så bestämde jag mig för att sluta amma på dagtid, så från och med imorgon så kommer hon bara att få bröstmjölk när hon ska somna och på natten. Anledningen till detta är att idag när jag har ammat henne så ligger hon och biter och nyper bröstet hela tiden och de gör så fruktansvärt ont, dessutom äter hon så dåligt när hon ammar så nu har jag bestämmt mig eller vi ska iaf testa! :)

Ottilias första tand!




Igår morse så kände jag efter i Ottlias mun om hon hade fått någon tand men de hade hin icke, men senare på eftermiddagen så tog hon tag och bet mig i fingret och då upptäckte jag en liten tand.. HIhi Tyckte jag kände en till tand i morse men jag är inte säker men de ska vi snart undersöka :) HAHA

5-3 till Sverige

igår så åkte jag och ottilia hem till min mamma för att umgås och leka lite med morbror Joel, man märker att nu ska Joel hålla på mer med Ottilia, går så skulle han hålla i henne och bära henne och sen så lekte han doktor på henne. HAhha så jävla söt är han! Synd bara att jag inte har fått min kamera än. Bloggen känns så himla tåkig nu när man inte har några bilder att lägga upp, tur att google finns!
Vid 3 kom Johannes och hämtade upp oss och vi åkte vidare på kalas, där bjöds de på Tacos och fruktsalladen, men jag hoppade över fruktsalladen och åt bara tacos :) Måste ju tänka på vad jag äter, för den som inte vet så har jag skaffat mig en viktblogg http://mammaapappabarn.blogg.se/rebeccasviktnedgang !!


Efter kalaset så bestämde jag och Weine att vi skulle övningsköra, men vi tog oss bara en liten repa för jag behövde åka hem till våra gäster. Gick faktikst jätte bra. Har glömt att säga att jag har bokat teori och uppkörning nu!! Tänker inte säga datumen men de är iaf i Februari! :)  Tillbaka till igår, Johanna, Niklas, Sarah, Linnea och Pernilla kom hit för att umgås och kolla på Hockey! YES SVERIGE VANN!! Alla vara inte lika uppmuntrade på hockeyn (sarah) HAHAHa!


Idag så blir det att åka och köra på folkrace bannan, lära mig att häva en sladd! Ska bli intressant...

Busborgen

Idag har vi vart på busborgen, känns som jag ha vart där hela dagen men vi var väl där i 2½h. riktigt kul :) Synd bara att inte alla kunde komma men de vart iaf tuwa och laura! när vi skulle hem kom vi på att vi hade glömt att ta med filmen som vi hyrde igår, men de var bara att köra hem och hämta den. Igentligen så gjorde de inte så mycket för Ottilia behövde endå sova så de gick ju super att sova i bilen :) Vi åkte in till stan igen och lämnade filmen och sen åkte vi till Coop och köpte lite välling och andra saker som vi behövde, men fan va dyrt allt har blivit, köpte knappt nått men endå så gick de på 300 kr. och så klart så glömde jag blomman i kassan som jag köpt åt Jonny som fyller år i morgon. Aja !

Imorgon så blir det att åka på kalas ggr 3, men som tur är så är alla 3 i samma familj annars så skulle de bli svårt att hinna :) och sen senare mot kvällen så kommer Allihopa och kollar på Hockey!

TACK MALIN! tänkte först ringa BB och kolla eftersom att dem ville att jag skulle jobba där. :)

Nytt år, Nya tag!

Ja och då var de 2009! Ett nytt år med glädje och motgångar. tror inget år kommer att slå 2008, hände en hel del för min del, jag tog studenten och fick barn. Hade även helt otrolig period i livet om gravid, den känsla skulle jag vilja ha hela tiden.. Att ha fått vara med om en förlossning är de bästa som har hänt mig, Jag har alltid vart intresserad i födelsen och tyckte att sånt har vart spännande, och efter att jag fick uppleva min förlossning så visste  jag vad jag vill jobba med! bara jag tänker på de så blir jag helt lycklig och varm i hela kroppen, vill bara skrika och vill bara få ett jobb där! Att man kan vara så fixerad, jag drömmer till och med om de! Aja nu ska jag inte sitta här och skriva om vad jag önskar och drömmer om! Måste ta tag i allt nu!

2009 blir ett år då jag ska skaffa mig ett jobb och körkort men även gå ner 18,8 kilo! De blir ett tufft år med en massa motgångar, gud va negativ jag låter! Just nu känns de som att jag har läget under kontroll iaf för tillfället! Jag kämpar för att gå ner i vikt, jag övningskör och jag har sökt två jobb, jobben är dock på ett äldreboende och inte där jag drömmer om att jobba. jag har bestämmt att de är viktigare att jag får ett fast jobb så vi får en säker ekonomi än att jag ska jobba där jag helst av allt vill jobba, dit kan man ju söka sen! ska iaf söka sommarjobb där :) Nä nu ska jag ta mig nått att äta.. Hejsvejs!

Recept!


Johannas urgoda efterätt!
Du tar dem frukter och bär som du tycker om och vill ha med,
Skala av skallet på frukten och skär i mellanstora bitar, de är viktigt att alla bitar är i samma storlek så att de blir färdigt samtidigt. Du lägger all frukt och bär i en stor ungsform och så river du vit choklad över frukten och så ställer du in frukten i ugnen på 175 c grader och så väntar du tills chokladen har smällt, frukten ska i stort sätt bara bli varm och mjukna lite grann..  och till detta serverar man lite glass!
Lycka till!

Gott nytt år!!


Gott nytt år

Var igentligen tänkt att jag skulle ha skrivit ett inlägg i går kväll men efter 00.00 så kraschade vårt internet och de gick inte att gå ut på internet. Just nu sitter jag hemma hos mamma. Både Joel och Ottilia sover så då får man passa på att skriva lite.. Igår natt så fick vi lov att åka upp till barnakuten, Ottilia fick inhalera en gång och sen så fick vi åka hem. Så klart så vart de jätte bra och hon somnade på vägen hem. Usch va jag hatar när hon får de svårt att andas, finns liksom inte så mycket man kan göra. Vi gav henne näspray, ångade henne i duschen, badade henne och gav henne frisk luft men de var inget som fungerade..  Men nu mår lilltjejen mycket bättre och febern har släppt.

Igår hade vi de jätte trevligt, först på dagen så åkte jag och Ottilia till Kajsa och umgicks med tejerna, åt lite tacos och snacka en massa strunt :) Sen så åkte vi med Niklas och Johanna ut till oss, för här skulle de firas nyår :)
 Vi gjorde tacos (igen HAHAha, men de gör inget för mig) Sen så gjorde vi en hemskt god efterätt :)
den var också superlätt att göra också, tänkte att jag skulle skriva ut den så andra också kan göra den :)
Sen så satt vi och kolla hockey 5-0 till Sverige!  tyvärr vart de inga blider, för kameran är ju trasig!
Ottilia somnade vi 9 tiden och sov hela natten :)
Tack så mycket Johanna och Niklas för en trevlig kväll :) Måste vi göra om snart igen! :)