En hemsk natt.

Ottilia har haft en tuff natt i natt, på gränsen till att vi åkte upp på barnakuten. Hon har så himla svårt att andas och hostar hela tiden. Så familjen Holmberg har inte sovit så mycket i natt! ottilia fick stanna hemma med pappa medan mamma åkte ner på stan och shoppa lite med Lollo. :) vart en hel del bra köp. efter stan tog jag bussen och möte upp Johannes vid maxi, och så vart de att handla precis som hela västerås skulle göra idag! Nä nu måste jag gå och ta hand om Ottilai.. Usch hon mår inte alls nå bra..


Bara en vanlig hemmadag!

Idag så har vi bara vart hemma, gått en promenad och inte gjort så himla mycket mer. Mot eftermiddagen så kom Thomas (johannes systersman) och fixat elen hos oss, nya uttag och knappar!  Vart hur bra som helst :)  Johanna ringde för ett tag sen och vi bestämmde att vi ska träffas på nyår och käka lite tacos och kolla Hockey! Ska bli skit kul, om någon vill komma så är ni så välkomna :)

Imorgon blir de stan med Lollo, måste kolla lite bättre nu på stan. När vi var senast nere så var de hur mycket folk som helst. Ska bli kul och träffa min älskade vän, vi träffas inte så ofta, saknar de som fan!

A just nu min nya blogg.. http://mammaapappabarn.blogg.se/rebeccasviktnedgang

trött..

Har vart vaken till och från hela natten, Ottilia har inte sovit så mycket i natt. Hon har iaf inte spytt något mera men hon har nog bajsat 5 ggr idag, så jag tror nog att de är nått litet magvirus. Idag känner man sig så fräsch, skulle bara vilja gå och lägga mig och vakna upp imorgon. För er siom inte har märkt så har jag fixat en till blogg som ska handla om min viktnedgång, idag är de dag2 och jag börja känna mig mindre hungrig än igår..


Nä nu ska jag gå och duscha i hopp om att känna mig en smula finare. :)


Sjukling

Lillan har blivit sjuk, usch.. Hon har haft feber hela dan och förkyld är hon med. Hon har jätte svårt att koppla av och nyss så spydde hon 2 ggr, magsjuk? eller bara ätit för mycket? Får avakta och se...


Nya bilder på mammaapappabarn.bilddagboken.se

övningsköra

överst på dagens lista ÖVNINGSKÖRA! det var ett bra tag sen jag övningskörde och de behövs verkligen.  Annars idag är vi bara vart hemma och städat, Ottilias mormor kommer över lite senare.. Ska gå och laga mat nu!


Hittade lite bilder från studenten!






Pappa eller mamma?

Sitter här framför datorn och hör hur Ottilia och Johannes busar med varandra, hon verka tycka de är väldigt kul. Gud så hon skrattar. Ibland så brukar jag fundera på om hon tycker att johannes är roligare än mig? Dem verkar alltid ha så roligt och när jag kommer dit så verkar de inte så roligt längre, Hon kanske är trött på att alltid se sin mamma, jag är ju faktiskt nära henne jämt.

Vet ju att man har olika roller som mamma och pappa men ibland så tänker man på såna knäppa saker. Men jag vet iaf att de är jag som gäller när hon vill ha trygghet, visst är pappa en trygghet men mitt bröst är den största tryggheten hon har, samma sak gäller när hon är riktigt ledsen då är de mamma som gäller. har igentligen inte så mycke att klaga på..


En skön Lördag!

Idag känns de som man har fått en hel del gjort, och även på kort tid.  På morgonen så gick vi ut och gick, kallt men väldigt uppfriskande. Efter att Ottilia vaknat så ´tog vi bilen in till stan, Johannes lämnade in datorn och så lämnade jag tillbaka ett par leggngs och byte en bok. Vi vart hungriga och tog en varsin sallad på Vivaldi :) ÄLSKAR DEN!  Efteråt så åkte vi till maxi och handlade, så nu har vi en massa god mat hemma :) Under dagen har jag även hunnit tvättat 4 maskiner tvätt och klockan är snart 4 :)

Just nu så lagar Johannes mat och Ottilia ligger på köksgolvet och leker :) Ska ta och hänga tvätten nu och så ska vi åka in till Irstamacken och hyra Narina 2, hoppas den är bra? Någon som vet?

Hejsvejs på ett tag!

Mördbultad efter mellandagsrean



Åkte ner på stan vid 10 för att inta plats på mellandagsrean, Hade bestämt mig för att börja på Gina. Shit va människor, köa i timmar men fyndade en del. Var på stan till 3 och hann gå i 4 affärer. Så mycket folk! Känner mig helt slut efter dagen på stan, men de var bara att bita ihop och åka hem till Ottilias farmor och farfar på Kalkon middag :) Väldigt mumsigt, och mysigt!

tyckte så himmla synd om alla barnen idag på stan, de var många som var ledsna och ville åka hem. Kändes bra att lämna Ottilia hemma med pappa :) förstår inte varför man tar med småbarn ner på stan när de är så mycket folk. Såg flera pappor som stod utanför affärer med barnen medan mammorna sprang omrking varför kan inte papporna stanna hemma med barnen? Konstigt!!

Imorgon blir det att åka till Ikea och kolla lite :)

2008

2OO8


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Fött barn, kört bil och tatuerat mig.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej..

5. Vilka länder besökte du?
inga..

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Ett fast jobb!

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
22/6 då Ottilia kom! <3 15*/11 då jag blev fru Holmberg!

8. Vad var din största framgång 2008?

humm den var svår..  Blivit mamma och Fru!

9. Största misstaget?
Bränt en hel del kastruller..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej faktiskt inte..

11. Bästa köpet?

Ottilias vagn

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Ottilia :)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick Ottilia.. <3

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008?
mari Fredriksson - Ännu doftar kärleken

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
vart mer med mina vänner!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit arg!

18. Hur tillbringar du julen?
Hemma hos mamma och Ylva och Weine.

19. Blev du kär i år?
Nopp. har redan min karl!

20. Hur många one night stands?
0

21. Favoritprogram på TV?
Grey´s anatomy!

22. Största musikaliska upptäkten?
P3

23. Bästa boken du läste i år?
När livet stannar..

24. Årets bästa film?
Sex and the city

25. Något du önskade dig och fick?
Min egna familj, har så länge velat ha ett barn och nu fick jag min älskling!

26. Något du önskade dig men inte fick?
En miljon!

27. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
firades hemma.

28. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Nej de kan jag inte tänka mig.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej, 2008 kommer vara de år jag minns som den bästa!

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
 Allt och ingenting! Tunika och strumpbyxor!

31. Vad fick dig att må bra?
Ottilia!

32. Vem saknade du?
Min lillebror

33. De bästa nya människorna du träffade?
Nadia, Joanna, Kristina och Sabina.. Föräldragruppen vi ROCK!

REA


Mellandagsrean imorgon!

Känner mig faktiskt lite nervös inför imorgon, varför vet jag inte. Men de är väl bara för att jag har en massa pengar som jag ska handla för och bara till mig själv, de kanske låter lite själviskt men de var kravet till att jag skulle få pengar, jag är ju ganska bra att handla till andra annars men nu ska jag faktiskt handla till mig själv. Hoppas att de finns en massa fint :) Ååhh.. 

Nu börjar Bonde söker fru! sista avsnittet :(


Juldagen

Fick lov att publicera förra inlägget idag för jag orkade inte skirva klart allt igår.
Idag så åkte vi till mediamaket och lämnade in min kamera så de kommer inte att bli så mycket bilder i bloggen, skulle ta 2-3  veckor innan kameran var klar JIPPI va kul!! Träffade på ko, niklas och Johanna där och de var ju iaf trevligt! efteråt så åkte vi till MAX och åt ,mums! skönt att slippa julmaten :) Nyss så var pappa och systrarna här och fikade  och så fick pappa sina julklappar, han verkade vara väldigt nöjd :) Han fick: en thirst med Ottilia, en kalender med ottilia och en tavla med Ottilias fot och hand avtryck :) 

Sitter  just nu och kollar på Ottilia som hopparförfullt i hoppgungan, hon bara ÄLSKAR DEN! :)

Julafton idag!

God jul allihopa! Äntligen har man kommit hem och Ottilia har somnat. Lillan var hur trött som helst, jobbigt att fara runt överallt. Men nu är de överstökat,! usch va negativ jag låter, de beror nog på att jag har haft huvudvärk hela dan. Nu ska jag berätta lite om dagen..


Vi vaknade och öppnade julklappar här hemma, sen åkte vi hem till Ottilias framor och farfar för att dricka chocklad och äta skinksmörgås sen vart de paket öppning, vart en hel del paket öppningar underdagen känns som att dagen bara bestod utav de... Tänkte skriva upp vad vi fick

Ottilia: Ett piano, två skallror,Ett gosedjur, en godnatt bok + cd skiva, pekbok, 5 bodys, 4 byxor, 3 tjocktröjor, en adidasklänning, En hoppgunga, saccosäck och en massa leksaker.

Jag och Johannes fick en massa saker, tänkte att jag skulle lägga upp en bild på allt sen men får se hur de går, för  idagså gick min kamera sönder så jag vet inte riktigt hur jag ska få in bildern.

klätt Julgranen!

har precis klätt julgranen klart, vi var och högg en i skogen. :) Tradition!

imorse gick vi upp vid 8, klädde på oss och sen for vi till stan och utförde en massa ärenden. Nu när vi kom hem upptäckte vi att vi missat en del grejer så vi måste in till stan  igen.. Kan tänka mig att hela västerås kommer att vara på MAXI då, vi tar nog och åker till Willys istället för där är de alltid mindre folk, tycker igentligen inte om att handla där men de är ju bara lite glögg som ska köpas.. Nä nu måste jag fortsätta att organisera här hemma!

Stan med svärmor

Dagen har spenderas nere på stan med ottilias farmor. Hjälpte henne att handla dem sista julklapparna, och man kan ju inte säga att vi var själva på stan. usch va mycket folk de var, vart helt svettig! Ottilia var så snäll så, är så gld över att jag har fått ett barn som är så snäll och glad ovh går med på de mesta. :)

idag är de två dagar kvar till Julafton och jag känner ingen julstämning alls, kanske  är de  för att de inte finns nån snö ute och för vi inte har fått in nån julgran än.

Tänkte skriva upp hur dagarna krig jul ser ut.
23/12 Leta julgran ute i skogen, klä julgranen och dricka glögg!
24/12 Paket öppning hos Ylva och Weine 13.00 julmat hos mamma med tomtebesök  17.00 Julmat hos Ylva och Weine + julmys!
25/12 Pappa kommer över på julfika!
26/12 Ner på mellandagsrean  efter så blir de kalkonmiddag hos Weine och Ylva

Godkväll

Ottilia har precis somnar så nu passar jag på att lägga upp lite bilder på bilddagboken samt skriva lite här i bloggen. Dagen har vart väldigt bra, Vart ute och gått lite på morgonen och sen har vi vart lite överallt. Dopet var jättefint och lättsamt och nöjda över presenterna vart dem med! efter dopet åkte vi till kusinerna, fikade och umgicks med alla, vi fick även Julklappar som vi ska öppna på julafton. undra om jag kan hålla mig från att öppna dem??..

Nu är de Erik och Mackan! hejsvejs! om ni vill se lite bilder så kika in på www.mammaapappabarn.bilddagboken.se


4:e Advent, Dop och Julfirande!



idag har vi mycket att stå i, som ni ser på rubriken. först ska vi på dop kl 14.00, sedan blir de att åka hem till kusinerna och har lite julfriande, eftersom att på den sidan släkten firar jul på olika håll så ska vi alla samlas och fika lite :) sen var dagen slut! HAHA..

Nu ser jag lillan på väg gående in till mig, Johannes håller henne i handen och så går hon framåt, hon är helt otrolig! 6 månader och kan och vill själv! mammas komentar när hon såg Ottilia gå så där - A hon kommer bli ett barn som klättrar överallt! Det tror faktiskt jag med.

Igår så var vi hos mamma och tog hand om Joel, gick faktiskt bra, han sov fram till två och sen så lagade han och jag mat. efter maten hade jag lovat att vi skulle dega, så vi gjorde trolldeg, vart mjöl lite överallt men de vart en deg tillslut! :) Vi satt nog i 1½ timme och degade med trolldegen och  de var uppskattat. Sen så fick han koppla av lite med en film, Astrid Lindgrens julfilm. Sen kom mamma hem. Så de var inte så jobbigt som jag trodde att de skulle bli men de var väl bara för att jag hade Johannes med mig!! :)

tvåbarnsmamma..

Idag så ska jag vara tvåbarnsmamma i nårgra timmar, min mamma ska och handla julklappar så hon behövde barnvakt och självklart så ställer jag upp. tror de är bra för mig att testa att vara tvåbarnsmamma så kanske de lugnar mina nerver för att skaffa flera, måste sluta nu ska hem till mamma!


En skön ledig fredag!



idag är de fredagen den 19 December 5 dagar kvar till Julafton och idag är de barnbidragsdag. Vi började dagen tidigt med att vakna första gången kl 4, Jättekul!  Men som tur var så somnade hela familjen Holmberg om och sov till 8. Vi skulle äta frukost och insåg att allt var slut, men vi skrapade ihop lite frukost och vi for in till stan för att handla. Dagens goda gärning var att åka med en vagn till Sara i föräldragruppen, hon vart överlycklig och jag kände att FAN va snäll jag är. detta verkar som min grej, ger bort saker till människor i behov. :) Jag har bestämt mig  för att sluta handla kläder på ordinarie pris, visst blir de väl lite kläder men jag ska köpa sånt som är billigt och praktiskt, är faktiskt duktig att köpa kläder på myrorna och på Tradera, tycker de är skit bra miljövänligt och ekonomsikt!! Aja nu ska jag återgå till dagen..

Vi åkte och handlade på maxi, ja och efter de så vart de att tanka bilen lite så att vi har bensin fram till lön och sen var pengarna slut, Men nu har man iaf mat i huset! Resten av dagen har jag hållt på och tvättat och städat och äntligen så får jag sätta mig ner för några sekunder, men snart är de dax igen för då ska Ottilia få sova för natten...

torsdag

idag är de torsdag och Johannes sista dag på jobbet sen är han ledig fram till 7 januari! Gud så skönt de sk bli, men självklart så ska han ha möte kl 16 så han kommer hem mycket senare än vanligt, så typiskt. Jag har bestämmt mig för att jag int tänker sitta hemma och vänta på honom, så jag och Ottilia ska åka in till hälla och kolla på en jacka till mig, fick en kupong på Lindex, halvpriset på en julklapp så då tyckte jag att jag kan unna mig en nya jacka. Min gröna är lite för liten över rumpan, min svarta har gått sönder i dragkedjan och den andra svarta som jag fick av mamma i förrgår är alldeles för stor. egentligen har jag inga pengar men jag har ju mitt sparkonto som jag lånar lite snällt utav.

ottilia sover just nu så jag ska passa på att göra mig i ordning! hejsvejs!


onsdag!

Aigår så gick jag och Ottilia å la oss kl 20, hade dunkande huvudvärk så de kändes väldigt skönt att lägga sig ner. Igår så var vi på BVC och de gick jätte bra, Ottilia väger nu 7030g och är 62cm lång, lite roligt med längden eftersom förra gången vi var där så var hon 63 men jag tror att Annchristin mäte fel då. HAhha efter sprutan och en väldigt seg doktor så kom vi till öppnförskolan, knappt något folk men men, de var julavslutning så dem bjöd på tomtegröt och skinksmörgås. Som vanligt så kom Johannes och hämtade oss vid 16, precis innan vi skulle svänga ner på e18 så upptäckte jag att de lät konstig om ett däck, Johannes svängde av och han upptäckte pyspunka, som tur var hade han lagt ner ett sommardäck som ett reservdäck. Vi hade turen med oss för de var en annan bil som hade fått punka så vi lånade domkraft utav honom. Tur i oturen! när vi kom hem vart de mat och bad och sen ner i sängen, missade DHW men får se repriset.

Idag så sov jag och Ottilia till 9.30 skönt!! idag blir de bara en hemma dag, och nu är de dax för mat!!

Today!

Idag har jag spendera hela dagen hos Sabina m. familj :) Riktgt trevligt :) Var där hela dagen och sen så kom Johannes och hämtade oss. Ja och nu sitter man här. Idag så fick Ottilia smaka apelsin föfrörsta gången, vi trodde att hennes reaktion skulle bli blää men så vart de inte, hon ville bara ha mer mer mer! Idag så stod hon även på alla fyra och gungade av sig själv och sen så sköt hon på med fötterna för att få komma närmare apelsinerna och de gick! HAhha..

Imorgon blir det att åka till öppnaförskolan men först så ska vi till BVC och få spruta och kolla víkt :) Undra vad hon väger nu? gissar runt 7 kilo kanske lite under typ 6,9 kg :)

Än så länge har Johannes inte blivit uppsagd men vem vet, kanske kommer i julklapp :(

Måndag morgon!

Idag är de måndag och det innebär en ny vecka med nya utmanningar :) Sitter ute på Vlt:s hemsida och läser om Arbogamordet, usch jag hoppas verkligen att dem kan fälla tyskan, hon verkar ju hel bakom flötet.  Fattar inte vart vår värld är på väg, om man tänker på de tillräkligt länge så känner man sig maktlös, känns som att man dras in i nått som man igentligen inte vill. Människor blir bara fetare och fetare och luften vi andas blir bara giftigare. Ibland så tänker jag på varför jag skaffar barn för nån av våran släkt kommer att få uppleva de tragiska de som ingen människa kommer att vilja uppleva. Vi människor är så giriga, vi förstår inte konsekvenserna, och dem som sitter uppe vid makten tycker inte att vi ska förebygga utan vi ska förändra de som är nu och inte vad som kommer att hända - Vi kommer ändå inte att sitt vid makten, vi kommer inte ens att leva när slaget kommer imot oss. Men HALLÅÅ de finns väl andra människor som kommer att finnas där!! 

Gaah blir så arg och ledsen, man vill hjälpa så mycke här i världen men de känns som att man inte har någon makt, känns bara som de man gör är hopplöst och de spelar ju ingen roll om jag gör nått eller inte, men igentligen gör de det, kan tänka mig att de finns ca:40 % av jorden befolkning som tänker så och väljer att strunta inte att gör nått, tänk om alla ändrade sitt tänkade och valde att gör nått.

Om alla människor i sverige gav en krona per person oh per månad så skulle man få ca 9 miljoner kr i månaden och med dem pengarna skulle man kunna hjälpa andra människor som är i behov av hjälp, tror nog att jag ska starta en fond som följ kan lämna in pengar på!

Oj vad kl är mycket måste springa till bussen...

3:e Advent!

idag är de 3:e Advent och 10 dagar kvar till jul.

Igår kväll så kom Lollo och Rg förbi och käkade och kolla på tv. Trevligt trevligt :) Idag så har vi vart i farten hela dagen, vi började med att åka hem till mamma där vi åkte pulka och lekte för fulla muggar, efter all lek och bus åkte vi vidare på adventsfika hos Johannes syster Karolin, åt scones och peppakaka. Ottilia busa runt med en liten tjej som hetter Elin. HIhi. A och nu har man äntligen kommit hem, fick med oss en massa julklappar, gud vad svårt de kommer bli att hålla sig borta från dem, HAHHA är som ett litet barn. men så ska julen vara. Å just de nu har jag skickat iväg CV:et, kanske nämde de i förra inlägget men nämner de igen. :)


Känner verkligen att jag skulle behöva en hel kropps massage igen, tror jag ska ringa johannes och be hand bestämma en tid med ulrika, Nä nu ska jag fixa badvatten till lilltjejen, hejdå på er!!

Titta vad jag kan!




Lucia på Joels dagis!

   
  

Vissa dagar är bättre än andra.

idag är en sån dag då jag känner mig extra frusterad, igår kväll så tog vi de bara lungt men kvällen slutade med tjafs och vi gick och la oss osamns, vaknade och kände att irritatioen var där imellan oss. Tillslut när Ottilia sov och jag satt vi datorn så sprack allt, vart liv och rörelse i huset, men nu är de bättre.

Idag så har vi bara vart hemma oh hållt på här hemma, vi åkte in en snabbis och handlade också.
snart kommer lollo hit, henne har jag inte träffat på veckor...
imorgon blir de adventfika hos Johannes syster och så en sväng förbi mamma också.

Dagen har bara sprungit förbi.

Idag så vaknade vi skapligt, vi gick upp och åt frukost och lekte lite. Vid 9 så gick vi ut och gick och så följde Johannes och Ottilia med mig till bussen. Hade bestämmt mig för att åka in till stan och kolla lite för mig själv, faktiskt väldigt skönt, tog dock hundra år att komma in med bussen för den gick sönder efter halva vägen. Fynda de som vanligt :)

Köpte:
En svart kofta
tre par strumpbyxor (svarta,bruna och lila)
två klännigar
och en tröja
Totalt:395 kr


Känns som att hela dagen har bara sprungit förbi, vill så gärna hinna med en massa men de finns ingen tid. :(
Ottilia ställde sig nyss som man gör när man gör armhävningar, gud så stark hon har blivit på bara några dagar, förra söndagen stod hon på alla fyra för första gången och nu så försöker hon krypa iväg stående men hon ramlar bara ihop, än så länge! Ska ta kort på de så får ni se!!

En mysig dag!

Vi åkte in till Joels dagis vid halv 14 tiden, Fick sällskap halva väg av lillasysster. När Lucia tåget började så kom alla barnen in i rummet där vi satt, Såg först inte Joel men han kom bärande av en fröken. Helt plötsligt så så blir någon jätte ledsen och de är Joel som är ledsen, vart inte så bra lucia tåg för honom. Tycker så himla synd om honom, får dåligt samvete för att jag inte träffar han lika ofta, förrut så var de bara han och jag och de älskade han, Han ville bara vara med mig och ha såg upp till mig, Nu när vi träffas så blir han bara ledsen och besviken, besviken på att han längre inte har mig för sig själv. Känner att jag behöver göra nått själv med han, men när ska man få den tiden? Finns ju knappt tid för mig själv, men de kanske går att fixa under jullovet. Nä nu msåte jag natta lillan. Skriver mer imorgon.

Lucia på Joelsdagis!

God morgon mina kära läsare, Idag så fick jag en skön sovmorgon till kl 10 :)  Ottilia ligger just nu nere på golvet och leker lite så då får man passa på att skriva lite. Idag som ni ser så ska vi till Joels dagis och se på Luciatåg :) Jag har bestämmt mig för att jag ska filma allt så vi har nått sen att visa honom när han är sådär 15 år :) Shysst syrra han har :)

Igår eftermaten så åkte vi hem till Ottilias farmor och farfar för att jag skulle få övningsköra, Weine tykcer att de går jätte bra, han tycker även att  jag ska boka uppkörningen och teorin nu så vi får de överstökat men jag är lite skeptiskt till de, tror inte jag kommer klara de. men men om han säger de såå..

Nä nu ska jag slita mig från datorn och gå och leka lite med lilltjejen!

Min go unge!


Slö hemma dag!

Idag är de varit en slö hemma dag, eller jag har faktiskt dammsugit och plockat undan här hemma, Sitter just nu och väntar på att Johannes ska komma hem så vi kan äta, blir ungspannkaka med grädde och sylt! MUMS!!

Vet ni vad lillfia gjorde idag, hon satt i sin säng och lekte lite och så kollade jag bort för en sek och vem står upp i sin säng? OTTILIA! Gud nu börjar de bli farligt att lämna henne i sin säng, ska nog ta och sänka ner sängen ett snäp. Känner mig på bra humör idag de är nog bara för att de är bonde söker fru och greys  :) Åå skulle vara gott med glass framför tv i kväll men jag måste börja hålla igen!  vågen visar bara mer och mer, men efter jul då blir det hårda tag!! blir väl en viktblogg! HhAha.

Nä nu måste jag Duka fram så de bara är att äta när Johannes kommer hem!!

Ottilias nya tapet!






2 veckor kvar till JUL!

Idag är de 2 veckor kvar till JUL! gud va tiden går fort, nu i helgen blir de att köpa dem sista julklapparna. Ivanliga fall brukar jag vara klar nu, men nu när man har s¨måbarn så blir läget helt annorlunda. Ja och igår vart mitt CV klart så nu ska de skickas iväg, tror jag skickar de på fredag, för först ska jag göra en liten sak innan jag skickar men de tänker jag inte säga nu, utan när tiden har gått ut så ingen annan snor min idé. :)

ja imorse försökte jag ligga ända in i de sista, tills Ottilia vart tjurig med andra ord.  Hon är så himla god min lilltjeje, hon satt här i köket och åt gröt så pussade jag mot henne och vet ni vad hon gör hon gör pussljud tillbaka, skit söt. Fick lov att ringa upp Johanns så han också fick lyssna. HAHAH. tror nog att hon kommer att ta sitt första kryp steg innan jul, i söndags var de första gången som vi har sett henne ställa sig på alla fyra och igår så stod hon så i sängen och gungade fram och tillbaka, men sen så orkade hon inge mer. Hon stod nyss upp här i köket. Va rolig hon är!


Igår så var vi hela dagen på Öppnaförskolan, trevligt. Kände mig lite förvirrad igår, vet inte varför men så kan de väl vara ibland. nä nu måste jag sluta.. Hörs senare...

Vilken dag.

idag har de verkligen vart en konstig dag, skirver imorgon min hjärna kokar!

Julavslutning på öppna.

Idag så ska vi på Julavslutning på Öppnaförskolan, Få se vad som händer där. Jag har iaf fixat små julpresenter till fröknarna från våran föräldragrupp, Polkagrisar från svärföräldrarna. Tänkte ta kort och vissa sen hur de ser ut.  Kl 11 ska vi ta bussen in mot stan, för att träffa Kristina och så tar vi bussen tillsammans upp.

igår så var vi hela dagen hemma hos kristina och åt sallad och kolla på tv. Det var ett bra tag sen vi träffade dem, men Laura och Ottilia har ju varit lite små hängiga. Men de var iaf väldigt trevligt hemma hos dem. När kl var 4 så kom Johannes och hämtade oss, vi skyndade oss till porträttstudion ihopp om att få hämta bilderna, men de var stängt så vi åkte hem istället. Så idag blir det att hämta korten istället.

Just nu lever vi lite upp och ner, vi tar dagarna som dem kommer och hoppas att allt ska lösa sig, de är så att Johannes företag ska sägaupp mellan 28-50 st och just nu så ligger Johannes väldigt väldigt dåligt till. Men skulle de nu vara så att dem fixar en speciell lista för dem så har fått gått med i speciall gruppen så slipper Johannes bli uppsagd, Han har nämligen blivit utsatt med 9 andra att få utbilda sig lite mer och få ta mer ansvar på firman, jag hoppas verkligen att han inte blir uppsagd för då är de bara för mig att gå ut i arbetslivet nu och Jobba!

Måndag morgon.

Idag är de måndag och Ottilia verkar tröttare än vanligt, undra varför? Min lilla prinsessa växer väl så de knakar.
Idag så blir de att åka hem till kristina, umgås lite de var så länge sen vi var där. Efter de så ska vi åka och hämta våra kort på porträttstudion. Ska bli så himla kul och se hur de blev!

igår så var vi hemma hos svärföräldrarna på advensfika, mysigt! vart en hel del diskutioner men de tycker jag bara är roligt. var där längre än tänkt och då vart allt uppskjutet. fick iaf Ottilia i säng och efter de så vart jag helt slut, orkade inte sätta mig framför datorn.


Måste sluta nu, Ottilia tycker inte de är lika roligt som jag att sitta vid datorn.

2:a Advent

Idag är de söndag och ca: två veckor kvar till Julafton. Idag är de även söndag och gudvilo dag. Idag så ska vi åka på Adventsfika hos svärföräldrarna, eller rättaresagt nu. Skriver mer när jag kommer hem.

Impuls fest..

Idag så var vi förbi mamma en sväng för att äta tomtegröt, Ottilia fick också smaka lite. Vi lekte och pratade en massa, mamma hjälpte mig med mitt CV så snart är de klart. När vi är hemma hos mamma ringer Johannes mamma och frågar om vi ska på festen som vi är bjudna på, Jag vart helt chockad, är vi bjudna på fest när då? Idag? A tydligen så har Johannes min kära man glömt att berätta att vi är bjudna på Tom och Lenas Party Party, Jaha vart lite smått irreterad och fick panik över vad jag ska ha på mig, De är ju en fest med 225 personer. Frågar man Johannes vad man ska ha på sig så går de bra att komma i pjamas, Men jag hittade ett gammalt slitet plagg som jag satt på mig och sminka mig lite snabbt sen vara de bara att åka dit, 100 kr per person och så fick man julbord och gratis dricka, riktigt bra pris! Vi var där till halv tio och sen så bärde de av hemma för att natta Ottilia men när vi kommer innanför dörren så vill hon inte alls sova, är skit pigg nu och vill helst sitta i mitt knä och pilla på tangentbordet, Bus unge. 

Imorgon blir de Adventsfika hos Johannes föräldrar!

GOD NATT!


Tatueringen..


God morgon.

Natten vart väl lite konstig eftersom att jag hade precis tatuerat mig, Ville inte sova på den så man vände och vred sig hela natten. Igår så träffade vi Niklas och Johanna på Maxi, stod och prata ett tag och sen så bestämde vi att vi skulle träffas igårkväll och kolla på film. Vet inte riktigt hur jag och Johannes kom in på tatueringar igår men de gjorde vi och Niklas har börjat tatuerat, eller han har väl hållt på snart i ett år men så kom jag iaf på att jag ville tatuera mig så Johannes ringde och frågade och de kunde Niklas, Dem kom hit och han gjorde tatueringen på mig och vi kolla på film och så. Den vart väldigt bra och jag är as nöjd :) Han har blivit skit duktig eller de tycker jag att han har vart hela tiden. :)

Idag så blir de att åka hem till mamma och äta tomtegröt och umgås lite, sen måste vi köpa salva och tapetklister. På söndag så ska de tapeseras, Vi ska sätta upp Ottilias fondvägg, tar kort sen så ni får se :) Nä nu ska jag klä på mig och sen så ska jag lägga upp en bild på tatueringen! Hejsvejs!

Tatuering..

Okej jag har inte varit så duktig på att uppdatera mig, men jag har inte haft tid och inte lust heller. Jag tror att de är viktigt att man ska skriva när man vill och inte för att man måste.

Idag har de vart en väldigt bra dag, Jag har vart och fått massage, vart och handlat och blivit tatuerad. Tatueringen var en impulsgrej! Niklas som har börjat tatuera gjorde tatueringe och fin vart den :) Jag gjorde Ottilia med ett Hjärta, bild kommer sen :) Skriver ett bättre inlägg imorgon för just nu har jag gäster här!


Du och jag!



Du och jag!

Jag ser de snöar..

Sitter vid kökfönstret och tittar ut, gud va de snöar :) Äntligen lite snö, hoppas bara att de håller sig. a igår vart de ingen inlägg för hela dagen var jag bort, Jag och ottilia åkte in till hälla och små handlade lite. Efter så gick vi hem till mamma och väntade på att Johannes skulle sluta, Han kom och hämtade oss och vi åkte direkt hem till hans föräldrar och åt tjockpannkaka och så åkte jag och weine ut och övningskörde, gick faktiskt bra, bättre än förväntat. har ju inte kört på 3 veckor och igår så tog vi ylva och weines nya bil, vart lite nervös när jag skulle köra den, tänk om jag skulle krocka eller köra av vägen men de gjorde jag inte.

Idag så ska vi åka och handla mat, med resten av västerås. fattar inte att de är så mycket folk på Torsdagar, förrut så var de jätte lite med folk men alla har väl insett att de är omöjligt at handla på fredagar. Aja de är bara att preja sig fram HAHAH. Ottilia mår faktikst mycket bättre idag än vad hon har gjort den senaste veckan, Usch lider med henne när hon är sjuk, tycker hon är sjuk jämt. men de är väl så innan dem har byggt upp sitt immunförsvar? :) Nä nu måste jag nog städa undan lite här hemma, sen blir de att åka och handla!

En liten tjurskalle!

Usch vilken tråkig dag vi har haft de idag! Ottilia har vart tjurig hela dagen, verkligen hela dagen. Har haft ont i huvdet hela dagen.. Gud va negativ jag är. Johannes är iaf hemma nu så de är skönt för då får han ta hand om lillan, men han drar snart och jobbar, men de blir bara en timmes jobb.

Jag tror att anledningen till varför hon är så tjurig är för att hon håller på att få tänder, förstår att de är jobbigt för henne.
Nä nu ska jag plocka undan i köket så att johannes kan åka och jobba.. Byebye

Vilken natt..

kan inte förstå vad som hände inatt? Ottilia vägrade att somna om , vet inte alls vad de var för fel men fick tillslut henne att somna runt 2 på natten. Känner mig sjuk idag, har försökt sovit hela morgonen men de har ju inte gått för Ottilia har ju varit vaken. Usch vill inte bli sjuk..


Just de måste berätta om igår, jag och Johannes hade bestämmt att jag skulle laga nån god mat och han skulle köpa nått gott att äta efteråt. Jag lagade potatisgratäng med kyckling , bea sås och sallad. När han kom hem så gav han mig en ros, sen hade han köpt en julstjärna till mig (en blomma) Nobless chocklad och daimglass, efter att vi ätit så¨säger han - kan inte du ställa över blomman i en kruka, visst tänkte jag. Då ramla de ur ett brev som de stod att jag skulle få 1 h massage på Johannesgården :) På fredag kl 11 :) Shit va skönt, vilken man man har.

igår hittade jag även 2 jobb som jag ska söka :) Undersköterskejobb, fasttjänst  de som är bra de är att man får börja i augusti 2009 och de passar ju mig perfekt!! :) Så jag satt igår och försökte göra mig ett CV fy fan va svårt, Men de är ett tag kvar tills de är sista dagen att lämna in så jag får sitta och göra lite i taget, Håll tummarna för mig!!

4 års förlovning!

idag är de 1 december,  23 dagar kvar till Julafton. Iår blir de Ottilias första jul :) de är nu som man binder traditionerna.  Idag är de inte bara 1 december utan också min och Johannes förlovningsdag, 4 år! De är rätt komiskt med den 1 december, Jag visste att vi skulle förlova oss men inte vilken dag och när den 1 december kom så friade Johannes, När jag ringde och berättade de här för min mamma så berättade hon att min pappa och min mamma gifte sig den dagen, a nu är dem ju skilda men de är ju rätt komiskt. Efter jag fick Ottilia så fick jag lov att förstora min ring och då gjorde vi om bådas, och guldet vi tog var från min mammas vigsel och förlovningsring!  Så vigsel ringen var  från samma datum fast 19 år gammal.

Den 15 november är också lite roligt för då gifte vi oss, Nadias pojkvän firade åt henne och min bästa kompis vart tillsammans med sin kille. :)


Vill säga grattis till Niklas och Johanna till förlovningen i den 30/11.


Vilket år!! Ska om några skriva en sammanfattning av året! Idag blir de  bara att vara hemma, Ottilia behöver vila lite fetrsom hon har haft feber hela helgen, nu har hon dock ingen feber!